Op dit moment zijn SCW Systems bv en SCW Energy Alkmaar bv op zoek naar kandidaten voor de volgende functies:


* Team Lead Automatisering

* Chemicus (Research team)

* Mechanical Engineer (Engineering team)


Vacatures

Over SCW:

SCW creëert nieuwe technologie routes naar een schone wereld. We willen de aarde koelen en afvalstromen omzetten naar circulaire gassen en grondstoffen. Dit doen we door nieuwe technologieën te ontwikkelen die afvalstromen omzetten in circulaire gassen en grondstoffen en CO2 permanent aan de atmosfeer onttrekken.


Wij worden gedreven door een sterke ambitie om impact te maken en een rotsvast geloof in de maakbaarheid van oplossingen. Resultaten realiseren we met elkaar, als team en met onze partners.


SCW systems is in 2013 opgericht en inmiddels gegroeid naar meer dan 40 eigen medewerkers.


Momenteel steken wij al onze energie in twee innovatieve technologieën:


CLEANUP GAS

Superkritisch Water Vergassen is een innovatieve technologie die natte (organische) rest- en afvalstromen converteert in groen gas en herbruikbare grondstoffen. De conversie verloopt snel, efficiënt en schoon.

Samen met onze partners Gasunie New Energy en PGGM werken we aan een robuuste industriële opschaling van deze technologie in Alkmaar, in Delfzijl en het Rotterdamse havengebied. Dit is het "20 PJ plan" waarmee we over 5 jaar een half miljard kuub groen gas willen produceren, een hoeveelheid energie die vergelijkbaar is met de totale productie van alle zonnepanelen in 2020 in Nederland!


CO2-CLEANUP

Met deze technologie versnellen we het natuurlijke verweringsproces van gesteente, waarbij CO2 zich aan gesteente bindt. De CO2 wordt permanent vastgelegd in de vorm van CO2-poeders. Deze kunnen direct worden ingezet in bestaande markten waar ze traditioneel (fossiel) geproduceerde poeders kunnen vervangen. Het proces is snel, efficiënt en circulair.


Functie: Team Lead Automatisering

In de kern is jouw taak bij SCW Systems te zorgen voor de fabrieksautomatisering; een onmisbaar element in de realisatie van onze ambitieuze plannen.


Wat ga je doen?


Als team lead automatisering ben je onderdeel van het engineering team. In het engineering team zijn alle disciplines vertegenwoordigd: proces, elektrisch, instrumentatie, mechanisch en civiel. Je rapporteert aan de directeur projects & engineering.


Je bent verantwoordelijk voor:


Als team lead automatisering geef je de dagelijkse leiding aan een team van software engineers. Op dit moment bestaat het automatiseringsteam uit twee interne software engineers en twee tot vier externe software engineers.


Je bent verantwoordelijk voor:


Op dit moment is het Engineering team bezig met het ontwikkelen van een fabriek waar in het Superkritisch Water Vergassen wordt toegepast op industriële schaal. In de toekomst volgen er meer fabrieken.


Je bent verantwoordelijk voor:


SCW Systems is een jong bedrijf dat hard groeit. Het is belangrijk dat het automatiseringsteam deze groei accommodeert en bestendigt.


Hierbij moet je denken aan:


Wat zoekt SCW in een Team Lead Automatisering?Welke eigenschappen maken jou de ideale kandidaat?Geïnteresseerd?


Voel jij je aangesproken tot onze missie? Herken jij je in onze kernwaarden en wil jij je kennis en ervaring inzetten voor het realiseren van onze doelen?

Stuur dan je motivatiebrief en CV naar recruitment@scwsystems.com ter attentie van Marloes Tesselaar.


Verdere informatie vindt je op onze website www.scwsystems.com. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen via telefoonnummer 072 200 1059, we zullen je vragen graag beantwoorden.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Functie: Chemicus (Research team)


Doel van de functie: Bij SCW Systems worden twee revolutionaire technieken ontwikkeld: Super kritisch water vergassen van natte afvalstromen en CO2 Mineralisatie. De voornaamste focus van deze functie ligt op het verder uitdiepen van de kennis in het vergassing's proces. Verschillende feedstocks worden onderzocht waarbij de belangrijkste werkzaamheden gerelateerd zijn aan het voorbewerking's traject van de feedstock. Het research team waar jij onderdeel van uitmaakt verdiept zich verder in de super kritische water vergassing technologie. Het gaat hierbij vooral om het uitvoeren chemische reacties op hoge druk en temperatuur en verder het onderhouden van de meet- en laboratorium installaties.


Als onderdeel van ons lab team ben je samen met 6 andere collega's verantwoordelijk voor het onderzoek en ontwikkeling van de twee technologieën binnen SCW Systems. Het research team heeft meer dan 10 jaar onderzoek naar deze technologieën gedaan en beschikt over een eigen laboratorium.


Wie we zoeken:


Geïnteresseerd?

Voel jij je aangesproken tot onze missie? Herken jij je in onze kernwaarden en zou jij je kennis en ervaring willen inzetten om ons doel te bereiken?

Stuur dan je motivatiebrief en CV naar recruitment@scwsystems.com ter attentie van Marloes Tesselaar.Mechanical Engineer


Wat ga je doen?


Wat zoekt SCW in een Mechanical Engineer?


Welke eigenschappen maken jou de ideale kandidaat?


Wat biedt SCW?


Geïnteresseerd?

Voel jij je aangesproken tot onze missie? Herken jij je in onze kernwaarden en zou jij je kennis en ervaring willen inzetten om ons doel te bereiken?

Stuur dan je motivatiebrief en CV naar recruitment@scwsystems.com ter attentie van Marloes Tesselaar.Over ons


SCW Systems

SCW Systems is het research en engineering bedrijf.


SCW Energy Alkmaar

SCW Energy Alkmaar is het produktiebedrijf van schone energie (groengas).

clean energy technology SCW Systems